Ugrás a tartalomra

Fák, virágok, fények

2023. január 09. hétfő
Budafai Éva kiállítása a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületénél
Fák, virágok, fények

Budafai Éva festőnő, egyesületi tagunk „mezítlábas” amatőr festőnek vallja magát, és képeiből nyílik kiállítása, amelyre szeretettel várjuk – szólt az invitálás a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete vezetésétől november végén. Budafai Évától azonban nemcsak képek, hanem szobrok is láthatók a baráti körök Tóth József utcai székházában.

A megnyitóra összesereglett érdeklődőket Vizi Sándor, az egyesület elnöke köszöntötte – köztük Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármestert –, majd Kaszás Réka festőművész, az ARTÉR Művészeti Egyesület elnökhelyettese méltatta művészkollégáját ezekkel a szavakkal:

– A kiállításon a harminc festmény mellett szobrokat is láthatunk Budafai Évától, akinek az ősei között ismert szobrászdinasztia is megtalálható. A korai szobrászattal töltött évek után a kiállító elsősorban a családjának és civil foglalkozásának élt, és csak idősebb korában fogott ecsetet a kezébe. Az önmagát „mezítlábas” festőként definiáló művész a jelenlegi kiállítás alkalmával öt téma köré csoportosítja képeit: virág, Balaton, romantika, vidék, templom, és mindegyik saját múltjából és jelenéből táplálkozik. Technikája szerint főleg akrillal fest, képalkotási rendszereire elsősorban a naiv festészet jegyei jellemzők.

A megnyitón a Wels Diána vezette Erkel Ferenc Promontor Dalárda kis műsorral kedveskedett tagjuknak, Budafai Évának – merthogy énekel is szabadidejében a festő –, akinek a képei megvásárolhatók, a befolyt összeget az egyesületnek ajánlotta fel. Budafai fák, virágok, fények kerülhetnek az otthonunkba, ha megvesszük a „derűs” képeket…

(temesi)